udwU6GKY0CVxhL6hQbqCh8zvach27oZDyK6Vok6N.jpg

Camperonderhoud en -service

Als u slechts een aantal weken per jaar met de camper op vakantie gaat, staat u er misschien niet direct bij stil dat een camper regelmatig onderhoud nodig heeft. Ook dan is goed onderhoud echter heel belangrijk.

Stilstand (in de stalling of op de camping) is ook achteruitgang en de hoge temperaturen, files, lange rijafstanden en bergachtige gebieden vragen veel van de camper. Onvoldoende of slecht camper onderhoud kan leiden tot hoge reparatiekosten, maar ook de levensduur van uw kostbare camper wordt aanzienlijk verkort.

Maak een afspraak

Nu 10 % korting op uw gehele factuur bij camperonderhoud.
Tijdens een onderhoudsbeurt bij Garage Albers Zuidland lopen onze specialisten alle essentiële onderdelen van uw camper na zodat u zeker kunt zijn van een zorgeloze reis.
Plan nu een afspraak voor de camperonderhoud of APK via de knop hieronder of telefonisch via 0181 - 453 009
De kortingsactie is geldig tot 1 juni 2024.

BOVAG-onderhoudsbeurt voor uw camper

Net als voor personenauto’s gelden voor campers wettelijke regels voor de APK. Dit betekent dat u een camper periodiek APK moet laten keuren. Bij de APK wordt de opbouw van de camper – het leefgedeelte – echter niet gecontroleerd.

Daarom hebben we speciaal voor campers een beurt waarbij we de hele opbouw onder de loep nemen. Bij de BOVAG Onderhoudsbeurt Camper controleert een gecertificeerde keurmeester het leefgedeelte van een camper op ruim 30 punten: van bodem tot gasinstallatie en van elektra tot vocht.

Controlepunten zijn o.a.:

  • Opbouw: Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitgebreide bodemcontrole en het watersysteem.
  • Elektra: Checken aansluitingen, aarding, zekeringen, verlichting en accu.
  • Gasinstallatie: Afpersen van de gasleidingen, checken drukregelaar en kachel helemaal reinigen.
  • Vochtmeting: Op diverse plekken de camper controleren op vocht.

Tips: houd uw camper in topconditie

  • Controleer regelmatig de banden en houd ze op de juiste spanning. Raadpleeg het instructieboekje voor de ideale bandenspanning of vraag ernaar bij de  BOVAG-vakman.
  • Houd de caravan, vouwwagen of camper schoon.
  • Tap al het water af en ventileer goed om vochtproblemen te voorkomen. Zorg dat vocht en schimmels ook in de stalling geen kans krijgen.
  • Houd rubbers en scharnieren van dakluiken en ramen in goede conditie, door ze schoon te houden en zo nodig in te spuiten met siliconenspray.
  • Laat uw caravan, camper of vouwwagen periodiek onderhouden door de  BOVAG-vakman.